Jak prodat USDC prostřednictvím Transaku

Tomáš Hucík

Dneska si ukážeme, jak prodat USDC pomocí služby Transak. Tuto službu zatím nemáme vloženou v Earnio klientském účtu, ale již teď si její pomocí můžete prodat své USDC tokeny.

Pokud jste už navíc nakupovali kryptoměnu USDC do Earnia, není potřeba provádět verifikaci totožnosti, protože tu už máte jednou hotovou.

1.
Navštivte stránku https://global.transak.com a tam klikněte na „SELL“ nahoře.
Zvolte kryptoměnu, kterou chcete prodat, v tomto případě USDC, a zvolte network „BSC“. Je velice důležité zvolit network BSC, v opačném případě se prodej USDC nepovede a riskujete ztrátu svých kryptoměn.

Následně zvolte, jakou měnu chcete obdržet. Můžete zvolit EUR se SEPA platbou nebo CZK; v tom případě se jedná o výběr na kartu.

Transak vám přímo v poli "You receive (estimate)" napíše, kolik peněz byste za uvedenou částku dostali. Pod tím uvidíte poplatky. Platby SEPA platbou v EUR jsou obvykle levnější než platby kartou; doporučujeme si ale klidně porovnat obě metody.

Následně, pokud jste spokojení, klikněte na "Buy now".

2.
Na této stránce zadejte váš e-mail, se kterým se chcete do Transaku zaregistrovat. Doporučujeme použít ten, se kterým jste se registrovali do Earnio. Pokud jste už přes Transak vykonávali nákup, stačí použít ten email, se kterým jste se registrovali předtím u nákupu přes Earnio. Výběr potvrďte kliknutím na "Continue". 

Na e-mailovou adresu bude odeslán ověřovací kód. Zadejte ověřovací kód a přečtěte si podmínky používání služby. Pokud souhlasíte, klikněte na zaškrtávací políčko "Terms of Use". Abyste mohli pokračovat v procesu, klikněte znovu na "Continue".

3.
Na e-mailovou adresu bude odeslán ověřovací kód. Zadejte ověřovací kód a přečtěte si podmínky používání služby. Pokud souhlasíte, klikněte na zaškrtávací políčko "Terms of Use". Abyste mohli pokračovat v procesu, klikněte znovu na "Continue".

4.

Následující kroky jsou potřeba pouze v případě, že se jedná o váš první nákup nebo prodej na Transaku. Pokud jste již v Transaku předtím transakci dělali, pokračujte přímo dál v textu.

Pokud je ale toto vaše první transakce v Transaku, navštivte prosím tento článek "Transak krok za krokem: Návod na nákup PBX | Probinex" a pokračujte od bodu 6 až do bodu 18-19, který vás provede ověřením totožnosti. Pak se znovu přihlašte do Transaku a prosím vraťte se zpátky k tomuto návodu.

5.
Zadejte vaše platební údaje kliknutím na „Add New – Bank account“. Zde zadejte jméno majitele účtu, číslo účtu a ostatní požadované údaje. Následně klikněte na "Continue".

6.
Ještě jednou si pozorně zkontrolujte, že platební údaje sedí. Přečtěte si obchodní podmínky v "Terms and Service" a pokud souhlasíte, tak klikněte na „Confirm“.

7.
Pokud jste si jistí, že chcete transakci vykonat a rozumíte všem rizikům, klikněte na „I understand the Risks“.

8.
Teď už je potřeba jenom zkopírovat adresu uvedenou v „Pay to this wallet“ a jít odeslat tyto USDC do Earnia. Poté, co transakci odešlete, zaškrtněte „I have transferred exactly,…“ a klikněte na "I have paid".
Je extrémně důležité, že máte zvolený Network "BSC" neboli "Binance smart chain". V opačném případě může dojít ke ztrátě tokenů.

9a.
USDC v Earniu odešlete tak, že se přihlásíte do svého účtu, následně půjdete do sekce „Nastavení – účty“ a v sekci „Kryptoadresy pro výběr“ klikněte na „+“.

9b.
Zde zvolte měnu USDC, do pole „Adresa“ vložte zkopírovanou kryptoadresu z Transaku a uložte si její název, např. „výběr přes transak“.

9c.
Poté stačí jít do sekce „peněženka“ – „Výběr/Prodej“, klikněte na ikonku USDC (BEP20) a do pole částka uveďte počet USDC, které chcete prodat, a zo sekce peněženka příjemce uveďte tu, kterou jste tam před chvílí uložili.

Následně klikněte na „Potvrdit výběr“ a výběr potvrďte číslem z SMS, která vám přijde.

10.
A to je vše. Nezapomeňte v Transaku kliknout na „I have paid“, pokud jste tak ještě neučinili. Transak teď zpracuje vaši platbu a prostředky do několika dní obdržíte na svém účtu.