Výsledky Earnia za únor 2023

Tomáš Hucík

Oproti lednu 2023, kdy Bitcoin výrazně rostl, se v únoru 2023 cena bitcoinu pohybovala většinu času v kanálu mezi 22500 USD a 25000 USD. Na konci února byla cena dokonce téměř stejná jako na začátku měsíce.

Novoroční euforie opadla a tlak regulačních úřadů na některé instituce působící v odvětví (Kraken, Paxos) způsobily dokonce krátkodobý propad až na 21500 dolarů za bitcoin. Tyto jednotlivé zásahy ale celkový kryptotrh jako takový z dlouhodobého vývoje ceny až takový vliv neměly. Subjekty v kryptotrhu jsou relativně zastupitelné, takže v případě, že je zasažena jedna společnost, obchodníci přesouvají své prostředky k jiné.

Earnio strategie:

V únoru se dařilo nad očekávání, dosáhli jsme výsledku přes 16%, což čistě statisticky znamená pouze to, že průměrný zisk převyšoval průměrné ztráty (více než obvykle). V porovnání s lednem je zde jeden podstatný rozdíl a to ten, že v únoru již běželo větší portfolio složené z 9 strategií, které během 28 dní zrealizovaly téměř 700 obchodů.

Jsou měsíce, kdy se stane, že tržní struktura strategiím "prostě sedne" a některé obchody se zdají až k neuvěření a někdo by si při pohledu na ně i mohl myslet, že máme křišťálovou kouli. Podívejte se sami na ukázku dvou nejziskovějších obchodů (neplést s nejhezčími obchody), které byly otevřeny a uzavřeny v rámci února (jedná se tedy spíš o krátkodobé obchody).